Marten Neuteboom Nederlands kampioen 38/2 3e klas (2017 - 2018)

Een fenomenale zegereeks, welke eind 2017 begon in Arnhem, is afgelopen weekend geëindigd in Wijchen bij het NK 38/2 3e klas. In totaal heeft hij in het hele traject 20 wedstrijden gespeeld en geen enkele is daarvan verloren, slechts 1 gelijkgespeeld.

Zaal Verploegen was het toneel van het NK. En best wel wat supporters van onze vereniging hebben de weg naar Wijchen weten te vinden. Op zaterdag waren er in ieder geval 8 Gelre leden plus de nodige familieleden van onze kampioen.

Met slechts 1 uitschieter van 19 brt in Wijchen werden alle wedstrijden afgesloten met minimaal 10 gemiddeld. Het eindmoyenne van 11,66  is helaas net niet voldoende voor een promotie naar de 2e klas.
Met 78 heeft Marten ook nu weer de hoogste serie van het toernooi. Korste partij was voor Marcel v/d Woude met 7 beurten maar Marten volgt kort daarop met een partij in 8 beurten (18,75 gemiddeld).

Een geslaagde reeks van toernooien afgesloten met het hoogst haalbare: Nederlands kampioen. Door dit uitstekende resultaat wordt hij toegevoegd aan het lijstje van Nederlands kampioenen binnen onze vereniging.

Marten, van harte gefeliciteerd!

Met dank aan Tom Kooijmans en Dick Kremer voor het doorsturen van de foto’s.

[epa-album id=”2451″ show_title=”false” display=”full”]