Waar komen de kleuren van het Amstel logo vandaan

Ik kwam bij vrienden een pachtig glas met een verhaal tegen

Krijg ik bij vrienden toevallig een biertje in een Amstelglas waarop staat “Biljartballen”. Zoals jullie ook kunnen lezen, lees ik dat de kleuren van het logo van Amstel zijn oorsprong vindt in de kleuren van de biljartballen.

Ik kreeg op mijn verzoek het glas mee en heb ik eerst een fact-check gedaan op de Amstelsite. Ik wilde deze kennis en informatie niet voor mezelf houden en wil deze met jullie delen.

Verschillende citaten van de site kan je lezen als je op het plaatje hieronder drukt….

Druk hieronder...

Gelre op het Nationaal Kampioenschap 2021-2022

Gelre op het Nationaal Kampioenschap 2021-2022

In het Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein zijn de NK’s gespeeld in de diverse spelsoorten. De grote sporthal was ingericht als een gigantische biljartzaal met meer dan 20 biljarttafels. De wanden mooi afgekleed met gordijnen, de biljarts in groepjes geplaatst binnen boardings, veel ruimte voor toeschouwers, nieuwe vloerbedekking. Kortom: een indrukwekkende ambiance.

De spelers moesten wel wennen aan het gegeven dat de biljarts………. LEES MEER……

Gelre schenkt € 750 aan de Voedselbank Ede

Biljartvereniging Gelre schenkt € 750 aan de Voedselbank Ede

Rene Kleinveld (links op de foto) heeft namens de Voedselbank Ede uit handen van Corneli Pesch (rechts) en Hans Stoop (midden) van Gelre een donatie van € 750 in ontvangst genomen.

Bij een tweetal festiviteiten in het kader van ons 60-jarig bestaan is een verloting gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de Voedselbank. Omdat de verlotingsprijzen beschikbaar zijn gesteld door het bedrijfsleven, kon de totale opbrengst van € 750 gedoneerd worden. Dit in de vorm van koffiepads en een bedrag per bank.

De hoeveelheid pads is extra groot, omdat die is gekocht in de aanbieding (2 halen 1 betalen).

Een unicum in de geschiedenis van BV Gelre

Een unicum in de geschiedenis van de BV Gelre.........

Een unicum in de geschiedenis van de BV Gelre……….

Liefst driemaal is de BV Gelre vertegenwoordigd op het Nederlands kampioenschap.

Frits Willemsen in de 1e klasse, Dick Kremer in de 2e klasse en Gelre 3 in de teamfinale. De 1e  en 2e klasse worden gespeeld op donderdag 30 juni en de teamfinale op 7 juli.

Allemaal in Nieuwegein (zie bijlage).