Clubkampioenschap: “Calluna Trofee”

Restaurant “Calluna” was in 1969 de thuisbasis van de club. Eigenaar en clublid Jan Moll vond dat er een heuse trofee moest komen voor de clubkampioen.

Jan Moll zelf stelde de ”beker met de grote oren” beschikbaar en vanaf dat moment werd er jaarlijks om het clubkampioenschap gestreden om de “Calluna Trofee”.

Maar Jan Moll verbond tevens een eigen ceremonie aan de uitreiking van de trofee.

Tijdens de jaarlijkse feestavond werden alle leden uitgenodigd in een kring plaats te nemen.

Jan Moll opende een fles champagne, ledigde deze in de trofee en gunde de nieuwe kampioen de eerste slok. Vervolgens ging de beker de kring rond en kon ieder een teug nemen.

In later jaren werd deze ceremonie op de klanken van de gospelsong “Amen” muzikaal en zingend luister bijgezet.

Eind negentiger jaren bleek de binnenzijde van de trofee dermate aangetast dat het drinken hieruit niet langer verantwoord was. Een giga-groot glas waarop het clubembleem was geschilderd kwam als vervanging doch sneuvelde al na 1 jaar. Een ander soort glas, meer een behoorlijke vaas, mocht nog even dienst doen maar verdween al spoedig in de prijzenkast.

In 2004 deed Jan Moll het nog een keer met een toren van champagneglazen. De jaren daarna werd alleen met gevulde champagneglazen nog een gezamenlijke toast uitgebracht.